Získané body i cenné kovy – Říčany Cup

Třetí zářijový víkend patřil již tradičnímu středočeskému turnaji. V Říčanech proběhl dvoudenní turnaj, na který se sjeli mladí judisté i ze vzdálených částí republiky. Soutěž byla vypsána téměř pro všechny kategorie, a tak byla rozložena do dvou dnů. V sobotu 17.9.2022 se utkali závodníci v otevřené soutěži v nejmladších kategoriích přípravka U9 a mláďata U11. Neděle pak byla vyhrazena pro žákovské kategorie a dorost. Žáci tento turnaj měli jako uzavřenou soutěž pro Středočechy. Její výsledky se započítávají do nominace na nejvyšší tuzemskou soutěž – Přebor republiky žactva.

Tentokrát se z našeho oddílu zúčastnili pouze dva borci, ve které jsme vkládali velké naděje na pěkná umístění.

V sobotu projel turnajem jako nůž máslem Viktor Sebestyén. Víťovy výkony měly v jarní části sezóny stoupající tendenci a na podzim ukázal, že to nebyla náhoda. Viktor všechny své zápasy ukončil před časovým limitem a nedal tak svým soupeřům šanci jej ohrozit. Právem si vybojoval kov nejcennější.

S trochu horší prognózou jel v neděli do Říčan Antonín Adamus,ten dosud nemá tolik závodních zkušeností a v kategorii mladších žáků je ve Středočeském kraji poměrně silná konkurence. Tonda dokázal, že je zdatný bojovník a i přes nedostatek zkušeností turnajem prošel se ctí a nakonec vybojoval zaslouženě třetí příčku. Znamená to, že získal dostatek bodů, aby se v posledním kvalifikačním turnaji, který bude v Kralupech n/V, pokusil dosáhnout na nominaci do Přeboru republiky. A to je nesporný úspěch.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *