Novoroční poprání Jihlava 6.1.2024

Hned z kraje ledna pořádal oddíl Sokol Jihlava turnaj pod názvem Novoroční poprání. Tentokrát jsme se tedy vypravili dál než za „humna“ a s třemi našimi závodníky navštívili Sokolovnu v Jihlavě.

Soutěž byla kvalitně obsazena závodníky z tradičně silných moravských oddílů, a to ji dodalo na úrovni. Sešlo se zde na 180 závodníků a viděli jsme pěkné, technické judo a zápasy plné bojového nasazení. Potěšilo nás, že naši zástupci byli svým soupeřům rovnocennými partnery.

Naše „barvy“ jako první začal hájit Filip Lískovec, který ve své hmotnostní kategorii čelí handicapu v tom, že je nejlehčí. Tak tomu bylo i v Jihlavě. Filip tentokrát nedal do svých zápasů vše a jeho výkon nebyl ideální. I přesto si odvezl domů bronzovou medaili za 3. místo.

Druhý do bojů na tatami zasáhl Viktor Sebestyén. Víťa je náš zkušený závodník. Stejně jako Filip od letoška soutěží nově v kategorii starší žáci, což je vždy, zejména na začátku roku, poznamenáno trémou z nového. Každopádně Viktor se příliš zaskočit nedal i když svým soupeřům podlehl, nebylo to pro ně snadné vítězství. Předvedl vyspělé, technické judo, za které se rozhodně nemusí stydět.

Naše třetí „želízko v ohni“, rovněž zkušený bojovník Antonín Adamus si podle očekávání vedl velmi dobře. Nejprve porazil ve skupině všechny své soupeře, a to i přesto, že hned ve druhém utkání se zranil. Všechna svá utkání dovedl do vítězného konce před časovým limitem, kromě jediného, kde zvítězil až v nastavení tzv. goldenscore. Ze základní skupiny tak Tonda postoupil do semifinále z výhodné první pozice. Čtvrtfinálový zápas ukončil vítězně za pouhých 20 s! Teprve ve finále našel náš Toník přemožitele. Nutno podotknout, že ve vyrovnaném souboji podlehl úřadujícímu mistru ČR a byla to porážka se ctí. Toník Adamus si domů odvezl velmi cennou stříbrnou medaili za 2. místo.

Vzhledem k tomu, že do konce ledna se žádná další soutěž pravděpodobně konat nebude, budeme mít čas se dostat do dobré závodní formy. Věříme, že nejen tito tři naši borci, ale i ostatní budou vozit ze soutěží cenné kovy a kvalitní výsledky.

Více foto zde

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *