Přebor České republiky Ostrava 4.11.2023

Za krátkou dobu existence našeho oddílu máme již čtvrtou nominaci na Přebor republiky. Nutno říci, že na tuto soutěž musí závodníci získat nominaci z bodů v nominačních turnajích kraje. První dvě nominace získaly v r. 2020 sestry Johanna a Sarah Dobrkovské. Bohužel rok 2020 byl poznamenán pandemií, a tak nakonec byl Přebor republiky zrušen a děvčata nedostala možnost se prezentovat.

V roce 2022 se nominoval Antonín Adamus. Nejvyšší domácí soutěž proběhla v Mladé Boleslavi a Tondovy závodní zkušenosti tehdy ještě nestačily na umístění a vypadl v prvním kole. Přesto byla jeho účast úspěchem, vždyť tehdy se judu věnoval pouze jeden rok! O to větší naděje jsme v Toníka vkládali letos, když se mu podařilo nominaci zopakovat.

Na cestu jsme vyrazili již v pátek 3.11., protože turnaj se tentokrát konal až v Ostravě. My jsme proto chtěli našemu borci dopřát odpočinek po náročné cestě.

Tonda startoval v hmotnostní kategorii do 34 kg spolu s dalšími 21 závodníky z celé republiky. Věděli jsme, že tady nebudou snadní soupeři, vždyť tu byli ti nejlepší. Bohužel los Tondovi přisoudil v prvním kole hned jednoho z favoritů, a přestože Tonda soupeře nepodcenil, na jeho technické judo nestačil a z utkání odešel vítězně jeho sok. Štěstím bylo, že tento kvalitní soupeř ho „vytáhl“ do opravných bojů o třetí místo. Zde už Tonda zabojoval. Postupoval až na 9. místo, pak přišla porážka a devítka byla zpečetěna. Ke cti Tondovi slouží, že oba soupeři, kterým podlehl nakonec byli medailisté. I tak je 9. místo v poli 22 startujících velmi pěkné umístění, se kterým jsme spokojení a jsme rádi, že splnil naše očekávání.

Do dalších turnajů přejeme nejen Tondovi, ale i našim ostatním závodníkům co nejlepší výsledky, abychom se z nich všichni mohli radovat.  

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *