Přebor ČR mladší žáci 2022

Nejvyšší domácí soutěž pro kategorii mladší žáci a žákyně se konala v mladé Boleslavi. I náš oddíl měl v této soutěži své „želízko v ohni“.

Ačkoliv se Antonín Adamus věnuje našemu sportu teprve krátce, dokázal si jej velmi rychle osvojit. Během několika měsíců se dokázal naučit provádět a aplikovat nelehké techniky Juda, a to i navzdory Covidovým omezením, prokázal tak talent k tomuto sportu. Jeho výsledky na soutěžích v průběhu letošního roku mu zajistily nominaci na Přebor ČR, kam se dostanou jen nejlepší žáci z celé ČR.

Náš Tonda (zvaný „JJ“), i když podle všech kritérií v Judu nováček, předvedl, že do této skupiny elitních závodníků právem patří. Jeho výkon byl srovnatelný s jeho soupeři a i když nakonec na medailové umístění nestačil, ostudu svému oddílu rozhodně neudělal.

Z turnaje si odnesl nejen cenné zkušenosti, ale i společnou fotografii s Mladoboleslavským rodákem, dorosteneckým Mistrem světa a čerstvě i Judistou roku 2022 Adamem Kopeckým. Více foto zde.

Pro trenéry byl Tondův výkon inspirací a zároveň příslibem do příštího roku, kdy doufají v jeho lepší umístění na této soutěži.   

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *