Turnaj města Berouna

Mladí judisté oddílu Judo Hachi TJ Sokol Mladá Boleslav se v sobotu 30. listopadu vydali do Berouna na poslední turnaj roku 2019. Do sportovní haly TJ Lokomotiva Beroun se sjelo více než tři stovky judistů a judistek, aby zde poměřili své síly na třech tatami.

Náš oddíl vypravil na tuto soutěž dva závodníky a dvě závodnice, kteří v konkurenci vyspělých judistů neudělali ostudu a potvrdili stoupající formu.

V nejmladší kategorii U9 startoval Dominik Česák, který potvrdil svou zlepšující se formu a na takto obsazeném turnaji, byl vyrovnaným soupeřem. Škoda jeho poněkud rozpačitého začátku. Postupné zvyšování jeho bojovnosti nestačilo na medailovou pozici a vybojoval si čtvrté místo. Přesto si za svůj výkon zaslouží pochvalu.

Prakticky stejně si vedla v kategorii U11 Johanna Dobrkovská. I tato závodnice dosáhla na čtvrtou příčku, ale bojovala se ctí a nezalekla se ani zkušenějších soupeřů. Stejně jako Dominik ukázala bojovnost, která je dobrým příslibem do budoucna.

I když opět čtvrté místo, ale nejlepší výkon z našich předvedla v kategorii mladších žákyň Sarah Dobrkovská, která se vyrovnala se soupeřkami s vyšším páskem bez respektu. Hned ve svém prvním utkání se uvedla krásným pojetím juda, a dramatickým průběhem zápasu přivedla do varu nejen své trenéry, ale i řadu diváků. Bohužel z nedostatku jejích zkušeností nakonec vytěžila její soupeřka. Každopádně Sára má dobrý základ pro kvalitní závodní kariéru.

Nejméně úspěšný byl Jan Vočadlo, který si nedokázal v kategorii mladší žáci poradit s žádným ze svých soupeřů a nepostoupil tak do závěrečných bojů.

více foto zde

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *