Přebor Středočeského kraje Mladá Boleslav 11. – 12.5.2024

Letošní krajský přebor proběhl v pěkném prostředí mladoboleslavské sportovní haly za pořadatelství oddílu Judo TJ Auto Škoda Mladá Boleslav. Oddíl Judo Hachi TJ Sokol Mladá Boleslav to měl tentokrát opravdu blízko. Škoda je, že někteří naši závodníci se nemohli této soutěže zúčastnit, ať už z důvodu jiných povinností, či zranění.

V sobotu 11.5. probíhaly boje na tatami v kategorii U12 (mladší žáci). Zde jsme bohužel měli jediného reprezentanta Jiřího Procházku. Jíra vstoupil do turnaje nebojácně a se svými soupeři si poradil před časovým limitem. Ve finále, ale narazil na svého přemožitele a tak skončil na krásném 2. místě.

Neděle 12.5. patřila kategoriím U10 (starší mláďata) a U14 (starší žáci). Zde jsme měli už víc závodníků. Boje zahájil za naše barvy Vítek Lánský U10, který se turnajem statečně probojovával. Bohužel dvě drobná zaváhání ho připravila o lepší umístění. I tak si svým výkonem vybojoval místo na stupních vítězů na 3. bronzovém místě.

Zbytek dopoledne už patřil starším žákům a žákyním. Viktor Sebestyén hned v prvním zápase narazil na favorita a přestože dělal, co mohl, nakonec mu podlehl. Pak ho čekal neméně silný soupeř. Zde se do toho Víťa opřel a v dramatickém souboji ho porazil. Toto vítězství ho však stálo tolik sil, že v dalším utkání svému soupeři nedokázal vzdorovat a musel se tak spokojit s 5. místem. Na stejném místě skončil i Tomáš Vlk, kterého jediný vítězný zápas neposunul na vyšší umístění. Filip Lískovec měl v neděli bojovnou náladu a na jeho utkáních to bylo vidět. Přestože se Filipovi v této sezóně zatím příliš nedařilo, domácí prostředí mu zřejmě svědčí, a tak i přes drobné chyby, kterých se dopustil, v konečném účtování bral medaili za 3. místo. Náš nejlepší starší žák Antonín Adamus zde poprvé startoval ve vyšší hmotnostní kategorii, než na jakou byl dosud zvyklý. Snad přechod o kategorii výš Tondu tak rozhodil, že v prvním utkání nedokázal na svého soupeře najít recept a prohrál. Ale náš Toník nedává svou kůži lacino, a tak svým dalším soupeřům už nedal šanci. Předvedl pěkné, technické judo plné zvratů a po právu si odnesl stříbro za 2. místo. Velmi zvědaví jsme byli na naši nadějnou starší žákyni Bereniku Hostinskou. Bery je talent, rychle se učí a její výkonnost stoupá. Předvedla to i na tomto turnaji. Nezalekla se zkušenějších soupeřek s vyšším páskem a celkem snadno je porazila na Ippon. Osudným se jí stal až finálový zápas, kde ji přemohla favoritka její hmotnostní kategorie. Navzdory této porážce předvedla skvělý výkon a stříbro za 2. místo v nejvyšší soutěži v kraji je nadějným příslibem do její další závodní kariéry.

Celková bilance je pro náš oddíl velmi dobrá. Ze sedmi našich svěřenců neodešel z turnaje nikdo zcela poražen a získali jsme pět medailí. Škoda jen, že nám tentokrát „necinklo“ zlato.

více foto zde

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *