Memoriál Václava Břízy Kamenice Cup 13. – 14.4.2024

Víkend plný Juda, tak by se mohl jmenovat dnes už tradiční turnaj v Kamenici. Na sobotu i neděli bylo přihlášeno okolo třech stovek závodníků, a tak to byl skutečný soutěžní maraton. Tentokrát jsme se vypravili v hojném počtu i my.

V sobotu 13.4. probíhaly boje v kategorii U10 – mláďata a U12 – mladší žáci(kyně). Náš oddíl reprezentovali v kategorii U10 tři závodníci a všichni stanuli na stupních vítězů. Nejlépe se vedlo Adamu Legnerovi. Ten předvedl pěkné, technické judo a své soupeře porazil. I když ve dvou vyrovnaných zápasech se prosadil až v tzv. „Golden score“. Právem obsadil 1. místo za které si domů vezl zlatou medaili. Vítek Lánský ukázal, že jeho forma stoupá a technicky je na tom stále lépe. Drobné zaváhání v jednom z utkání bohužel stálo Vítka zlato a musel se spokojit se stříbrem za 2. místo. Lukáš Polák nebyl na této soutěži zcela koncentrovaný a tak doplnil sérii našich mláďat o bronz za 3. místo.

V kategorii U12 se nám tak dobře nevedlo. Všichni tři naši žáci Jiří Procházka, Dominik Hercík a Semen Kantur šli do tzv. „pavouka“, který je pro závodníky těžší způsob rozlosování. Pro posledního jmenovaného to byla navíc první „ostrá“ soutěž. Ani jednomu se nepodařilo probojovat se na bodovanou pozici a odvezli si jen cenné zkušenosti.

V neděli pokračoval turnaj v kategoriích U14 – starší žáci, U16 – mladší dorost a U18 – dorost.

V kategorii U14 šli opět do pavouka dva naši nejzkušenější závodníci Antonín Adamus a Viktor Sebestyén. Toník zřejmě neměl svůj den a tak ho chyba v boji o třetí místo stála porážku a musel se spokojit s pátou příčkou. Víťa se letos potýká se zdravotními potížemi a navíc je v U14 prvním rokem. Trochu to na jeho výkonu bylo znát a nepodařilo se mu projít sítem soupeřů na bodovanou pozici. Artur Myrobian se stále nemůže zbavit stresu ze soutěží a tak i přes výhodu vysoké hnotností kategorie, ve které bývá slabší konkurence, se nedokázal prosadit. Narazil na jediného soupeře, ale ani v opakovaném zápase ho nedokázal přemoci. Skončil sice na druhém místě, ale bez bodů. Tomáš Vlk měl ve své závodní kariéře spíš podprůměrné výsledky, ale neděle mu zjevně sedla a vybojoval Velmi pěkné 2. místo. Do naší mladší žákyně Bereniky Hostinské jsme vkládali nemalé naděje, protože její projev na tréninku i několika přátelských utkáních sliboval na její první oficiální soutěži slušný výsledek. Naše Bery nás v ničem nezklamala a do svých zápasů nastoupila bojovně a bez respektu ke zkušenějším soupeřkám. Dvě dokázala porazit technikou držení na zemi. Další dvě byly mnohem zkušenější a technicky vyspělejší a proto jim Bery podlehla. Svým výkonem si vybojovala zaslouženě velmi pěkné 3. místo.

Jediným naším reprezentantem v kategori mladšího dorostu byl Nikita Myrobian. Tomu sice nechybí nadšení ani bojovnost, ale nedostatek zkušeností mu nedovolil své protivníky přemoci a postoupit na bodované umístění.

Více foto zde

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *