Bronzová medaile z Benešova

Na sobotu 22.2.2020 připravil oddíl Judo SKP Benešov tradiční turnaj již 27. ročník: Memoriál Antonína Tichého. Úroveň této soutěže byla tradičně vynikající a to jak obsazením, tak organizací. Letos se mimo diplomy a medaile bojovalo poprvé i o putovní pohár starosty Benešova. O zvyšujícím se zájmu ze strany oddílů svědčí i to, že letos probíhaly boje na pěti tatami, aby se zvládl velký počet závodníků. Původně bylo z oddílu Judo Hachi na tento turnaj přihlášeno šest závodníků, ale nemoc třem pokazila plány.

Dopolední program začal zápasy mláďat. Mezi více než 200 závodníky ze 45 oddílů startovali i tři naši borci.

Dominik Česák tentokrát neměl svůj den a jeho výkony nebyly takové, na jaké jsme si v poslední době zvykli. I přes veškerou jeho snahu mu tentokrát jeho výkon stačil pouze na „bramborové“ umístění. Stejně se vedlo i Tomáši Vlkovi, který šel do zápasů s bojovností a vervou, a přesto na něho vyšla až čtvrtá příčka.

Lépe si vedl třetí z našich Zdeněk Volf, který si svým výkonem zajistil medailové umístění a stanul na 3. místě.

Odpoledne pokračovala soutěž boji mezi mladšími a staršími žáky a žákyněmi, kterých se sjel přibližně stejný počet jako dopoledne mláďat. Škoda, že díky nemoci naše závodnice nemohly do těchto bojů zasáhnout.

Tato soutěž byla pro naše závodníky dosud nejtěžší, jaké se zúčastnili. Výsledky ukazují, že je sice co zlepšovat, ale na druhou stranu se není za co stydět, protože se ukazuje, že začínáme být rovnocennými partnery nejen na krajské, ale i republikové úrovni.

foto zde

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *